Kako je od 1. ožujka 2013. godine Mercator – H doo preuzeo djelatnost društva Intersport – H doo, započelo je i unificiranje poslovnih procesa na svim razinama, pa tako i u dijelu kluba lojalnosti. Kako bi se kvalitativno i sadržajno unaprijedile i poboljšale pogodnosti za vjerne kupce klub lojalnosti Intersport Plava kartica prenosi se pod okrilje kluba lojalnosti PIKA. Tako će se klub lojalnosti Intersport Plava kartica zatvoriti zaključno sa 30. 4. 2013. godine i nakon toga ostvarivanje popusta s Plavom karticom više neće biti moguće. Pristupnicu za PIKA kartice možete ispuniti na svim prodajnim mjestima Intersporta, te na internet stranici Mercatora Hrvatska.

dugandzicNa Izbornoj godišnjoj skupštini ZTTH, održanoj u Umagu. 8. ožujka 2013. godine, Marijan Dugandžić ponovo je izabran za predsjednika Zbora teniskih trenera Hrvatske i bit će na čelu trenerske organizacije u slijedeće četiri godine.
Marijan Dugandžić uz kraće je prekide član stručnog odbora HTS-a od 86. godine, viši je predavač i vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta, regionalni povjerenik HTS-a za Sjeverozapadnu Hrvatsku, te direktor teniskog kluba Varteks. Kao trener radio je sa Sašom Hiršzonom, Željkom Krajanom i nizom drugih igrača.
U proteklom četverogodišnjem mandatu zbor je pokrenuo vrlo uspješan program „Tenis u školama" čime su licencirani treneri u suradnji s nastavnicima i profesorima TZK dobili mogućnost da djeci nižih razreda osnovnih škola prezentiraju osnove tenisa.
Pri završetku je i program za rad u vrtićima gdje će naši licencirani, školovani treneri u suradnji s odgojiteljicama u vrtićima raditi s djecom predškolskog uzrasta na teniskoj koordinaciji i osnovama tenisa. Početak se planira krajem 2013. godine.
Naši treneri stalni su sudionici konferencija u organizaciji ITF i TE, ali i ostalih svjetskih trenerskih kongres, a ZTTH svake godine organizira međunarodni kongres teniskih trenera i niz tematskih seminara u regijama.
Pravilnik o licenciranju trenera je saživio te svake godine zbor licencira do 200 trenera u 4 kategorije. U slijedećem četverogodišnjem mandatu predstoji i usklađivanje pravilnika s modelom licenciranja u Europi a prema preporukama ITF-a.
U proteklom periodu zbor je publicirao i nekoliko stručnih knjiga kao pomoć u edukaciji naših trenera, a s tom praksom namjerava nastaviti i u buduće. Plan je u narednom periodu stvoriti trenere koji će biti specijalisti i stručnjaci za pojedine dobne skupine i određene segmente razvoja igrača.

U skladu s pravilnicima ITF-a i TENNIS EUROPE Stručni odbor donio je na sjednici održanoj 4. ožujka 2011 g. odluku o promjeni odredaba iz članka 2. Pravilnika o rangiranju, a s tim u vezi i članka 4. istog Pravilnika, koja će stupiti na snagu objavom rang-liste HTS-a od 15. 4. 2011.

OBRAZLOŽENJE:
Bodovi osvojeni u kategoriji vrijedit će samo u prvoj starijoj kategoriji, a ne kao do sada u svim starijim kategorijama u kojima igrač ima pravo nastupa. To znači da se rezultati u kategoriji do 12 godina ne računaju za rang-listu do 16 godina, rezultati u kategoriji do 14 godina se ne računaju za rang-listu do 18 godina i rezultati u kategoriji do 16 godina se ne računaju za seniorsku rang-listu.
Odredba o priznavanju rezultata za rang-liste u mlađim kategorijama ostaje nepromijenjena.
Rang-lista od 15. 4. 2011. bit će obračunata prema novom Pravilniku.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

pdfPravilnik o rangiranju 2011. 

HRVATSKI TENISKI SAVEZ Gundulićeva 3, 10 000 Zagreb, Tel.: +385 1 4830 747, 4830 756; Fax: +385 1 4830 720